Carti

 

Inapoi

Proiectarea asistata de calculator in 3D cu AutoCAD
Mar
01
Editura BREN, Bucuresti, martie 2005
Format: A4
Numar pagini: 112
ISBN 973-648-441-6
Greutate: 0.34kg
 

Lucrarea face parte din seria de manuale care prezinta principalele caracteristici si noutatile programelor actuale de proiectare asistata de calculator, raspunzând cerintei de cunoastere a programului AutoCAD.

Structurata ca un indrumar de laborator, lucrarea pune la indemâna studentilor, dar si a inginerilor proiectanti, numeroase metode de modelare a pieselor mecanice intâlnite in domeniul constructiei de masini, prin prezentarea pas cu pas a notiunilor teoretice si aplicative necesare deprinderii cunostintelor in vederea proiectarii tridimensionale in programul AutoCAD.

Astfel, obiectivul propus al lucrarii il reprezinta realizarea unei initieri si deschideri a studentilor spre domeniul proiectarii asistate de calculator in trei dimensiuni a pieselor mecanice, cu respectarea cerintelor de functionalitate si tehnologicitate.

Pentru facilitarea intelegerii problemelor propuse, se utilizeaza reprezentari ortogonale si izometrice, care ofera o imagine spatiala, sprijinind utilizatorul in intelegerea reprezentarilor ortogonale.

Abordarea proiectarii tridimensionale cu ajutorul programului AutoCAD este mai facila celor care au un minim de experienta in utilizarea altor programe, precum CATIA, SolidWorks, Pro Engineer, Solid Edge sau Unigraphics, dar si temeinice cunostinte de desen tehnic.

Cartea este structurata in 12 lucrari de laborator, care contin numeroase indicatii teoretice si aplicatii rezolvate. In ultima parte a cartii cititorul este provocat in modelarea a 31 de piese, cu grad de dificultate progresiv, fiecare dintre acestea având rolul declarat de a servi la o mai buna intelegere si aprofundare a notiunilor teoretice.

Autorul recomanda cititorilor sa deschida si sa urmareasca cu interes si staruinta paginile acestui indrumar, pentru a dobândi si aplica cu succes facilitatile si tehnicile de proiectare asistata ale programului AutoCAD.

http://www.catia.ro/carti/c4index.htm

 

Puteti achizitiona unele dintre cartile mele in format electronic de aici:
https://play.google.com/store/books/author?id=Ionut+Gabriel+GHIONEA