Carti

 

Inapoi

Proiectare asistata in CATIA v5. Elemente teoretice si aplicatii
Iun
01
Editura BREN, Bucuresti, iunie 2007
Format: A4, 210 mm x 297 mm
Numar pagini: 462
ISBN 978-973-648-654-8
Greutate: 1kg
 

Prezenta lucrare face parte din seria de manuale care prezinta caracteristicile de baza si noutatile programelor moderne de proiectare asistata, raspunzând cerintei de cunoastere a programului CATIA V5.

Cartea se adreseaza, în principal, studentilor de la facultatile de inginerie mecanica si inginerilor proiectanti, punându-le la dispozitie metode diverse de modelare tridimensionala a pieselor, mecanismelor si ansamblurilor mecanice, dar si posibilitati de simulare cinematica si analiza cu elemente finite (FEM).

Lucrarea nu-si propune sa înlocuiasca documentatia originala Dassault Systemes a programului, ci sa ofere un sprijin aplicativ în parcurgerea acesteia.

Astfel, sunt prezentate aspecte de baza teoretice si aplicative pentru opt dintre modulele programului CATIA V5, sustinute prin numeroase explicatii, exemple concrete si reprezentari grafice. S-a avut în vedere ca acestea sa fie cât mai sugestive pentru a facilita întelegerea tematicii abordate.

Pe tot parcursul lucrarii, în cele 10 capitole, se prezinta cititorului principalele caracteristici ale programului CATIA V5, aspecte legate de interfata, de instrumentele de lucru, metode de modelare parametrizata a pieselor si ansamblurilor, posibilitati de analiza FEM etc. De asemenea, aplicatiile rezolvate si cele propuse pentru fiecare capitol au rolul de a asigura verificarea si completarea cunostintelor dobândite.

În acelasi scop, în ultimul capitol al lucrarii sunt propuse numeroase aplicatii, prezentate sub forma unor desene de executie pentru piese si ansambluri, cititorul, prin studiu individual, fiind invitat sa le modeleze tridimensional si sa le asambleze.

În plus, pe CD-ul atasat cartii se gasesc, deja modelate tridimensional, componente destinate asamblarii, dar si unele piese propuse spre cotare, în vederea obtinerii desenelor de executie. Desenele si modelele reprezentate în carte si disponibile pe CD au caracter didactic, cu grade diferite de dificultate si particularitati privind forma, rolul functional, dispunerea si precizia suprafetelor componente.

Pentru facilitarea întelegerii problemelor propuse, se utilizeaza atât reprezentari ortogonale, cât si izometrice. Acestea din urma au rolul de a ajuta utilizatorul în întelegerea formei pieselor si a pozitiilor corecte de asamblare.

Autorul recomanda cititorilor sa deschida si sa urmareasca cu interes si staruinta paginile acestei carti, sa efectueze pas cu pas etapele aplicatiilor prezentate si/sau sa gaseasca noi modalitati de rezolvare pentru a dobândi si utiliza cu succes facilitatile si tehnicile de proiectare asistata ale programului CATIA V5.

 

Puteti achizitiona unele dintre cartile mele in format electronic de aici:
https://play.google.com/store/books/author?id=Ionut+Gabriel+GHIONEA