Despre mine

email   ionut76@hotmail.com
telefon   0722-926249 (Mobil)
web   http://ionut76.blogspot.com
  http://www.catia.ro
  http://www.ghionea.ro
  http://ro-ro.facebook.com/ionut.gh


Ultimele noutati


Lansarea cartii Catia v5. Aplicatii in inginerie mecanica

Detalii si comanda: http://www.catia.ro/carti/c7index.htm

Prezenta carte se înscrie în seria de lucrari didactice care prezinta în mod aplicativ caracteristicile de baza si posibilitatile de lucru ale programelor moderne de proiectare asistata, raspunzând cerintei de cunoastere a programului CATIA v5.

Cartea se adreseaza, în principal, studentilor de la facultatile de inginerie mecanica si inginerilor proiectanti, punându-le la dispozitie metode diverse de modelare tridimensionala a pieselor, mecanismelor si ansamblurilor mecanice, posibilitati de simulare cinematica si analiza cu elemente finite (FEM), de creare si gestionare parametrizata a familiilor de piese, dar si variante de simulare a unor prelucrari pe masini-unelte cu comanda numerica.

Lucrarea nu-si propune sa înlocuiasca documentatia originala Dassault Systemes a programului, ci sa ofere un sprijin aplicativ în parcurgerea acesteia.

Astfel, sunt prezentate unele aspecte de baza teoretice si numeroase aplicatii pentru zece dintre modulele programului CATIA v5, sustinute prin explicatii detaliate, exemple concrete si reprezentari grafice. S-a avut în vedere ca acestea sa fie cât mai sugestive pentru a facilita întelegerea modului de rezolvare a fiecarei aplicatii abordate.

În acelasi scop, ultimul capitol al lucrarii contine aplicatii propuse, prezentate sub forma unor desene de executie pentru piese si ansambluri, cititorul, prin studiu individual, fiind invitat sa le modeleze tridimensional. Desenele si modelele au caracter didactic, cu grade diferite de dificultate si particularitati privind forma, rolul functional, dispunerea si precizia suprafetelor componente, fiind utilizate reprezentari ortogonale si izometrice. În functie de nivelul cunostintelor dobândite, aceste modele 3D pot fi parametrizate sau studiate din punct de vedere al posibilitatilor de simulare a prelucrarilor pe masini-unelte CNC.

Module abordate aplicativ in carte:
CATIA Sketcher
CATIA Part Design
CATIA Assembly Design
CATIA Drafting
CATIA Knowledge Advisor
CATIA DMU Kinematics
CATIA Generative Sheetmetal Design
CATIA Generative Structural Analysis
CATIA Wireframe and Surface Design
CATIA Prismatic Machining

Autorul recomanda cititorilor sa deschida si sa urmareasca cu interes si staruinta paginile acestei carti, sa efectueze pas cu pas etapele aplicatiilor prezentate si/sau sa gaseasca noi modalitati de rezolvare pentru a dobândi si utiliza cu succes facilitatile si tehnicile de lucru ale programului CATIA v5.

Autorul tine sa multumeasca în primul rând familiei si prietenilor pentru rabdarea si ajutorul acordat, celor care au sprijinit cu idei si observatii aparitia cartii, colegilor de la Catedra Tehnologia Constructiilor de Masini si Catedra Masini si Sisteme de Productie, din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, referentilor stiintifici, Editurii BREN, dar si cititorilor care vor contribui cu sugestii la îmbunatatirea continutului lucrarii.

CATIA v5. Applications in mechanical engineering
The work has a pronounced educational and practical character and it’s focused on the computer aided design main aspects, on the various creation methods of components and assemblies, on ways of realizing the drafting plans, but also on the modern techniques used in parametric design, on finite element analysis and on simulations of the numerical control manufacturing. The modules of the software CATIA v5 are presented mainly with the aid of numerous examples, using theoretical explanations, figures and concise exercises, that gradually lead the reader towards the correct solution. The work describes the main characteristics and techniques of the software using the following modules:CATIA Sketcher, CATIA Part Design, CATIA Assembly Design, CATIA Drafting, CATIA Knowledge Advisor, CATIA DMU Kinematics, CATIA Generative Sheetmetal Design, CATIA Generative Structural Analysis, CATIA Wireframe and Surface Design, CATIA Prismatic Machining. By its many features, by the modern approach of the computer aided design, by its intuitive and user friendly interface, CATIA v5 sets new standards of performance and flexibility for the mechanical engineers and the creators of models and products.