Blog

Sep
09
2008

Am avut cândva plăcuta şi inedita ocazie să particip la o mică excursie de tip Jeep Safari în Antalya. Cel care mi-a făcut oferta, într-o engleză aproximativă, a descris-o ca pe o aventură nemaipomenită şi interesantă, desfăşurată pe parcursul unei zile toride de vară în munţii arizi ai Turciei. Preţul fiind bun şi având perspectiva unei distracţii pe cinste am acceptat imediat.

citeste mai mult
Aug
12
2008

Picătura de sudoare i se prelinse pe tâmplă, coborî pe obraz, pe bărbie, apoi pe gât. Iancu o şterse cu mâneca şi se trase mai la umbră. Deşi copacul ar fi oferit adăpost pentru amândoi, Dumitru rămase în plin soare privind spre culmea dealului. După privirea încruntată, Iancu înţelese că îl preocupă ceva. Alungă în lehamite o muscă, se sprijini într-un cot şi spuse: ”Lasă Dumitre, vino şi te odihneşte puţin, e prea cald. Nu vin ei acum...poate mai târziu, au tot timpul, doar noi trebuie să îi aşteptăm.”

citeste mai mult
Ian
01
2008

Calaretul se opri si ridica mâna dreapta. Ceva se miscase sus, pe coama defileului. Asculta cu atentie, dar nimic nu paru sa-i confirme banuiala. Coborâ încet, cu suspiciune, mâna si înainta câtiva pasi. Legiunea ramase nemiscata în spatele sau iar soldatii privira culmile muntoase. Întoarse calul si se îndrepta catre comandant, Cornelius Fuscus. "Ce este ? De ce ne-am oprit ?" îl întreba acesta. "Nimic, nimic…sa mai trimitem câteva iscoade, drumul este dificil si nu cred ca am ales calea cea mai buna". Cornelius gândi câteva clipe, apoi raspunse: "Poate ca ai dreptate, dar am fost informati ca drumul este liber, fara pericol. În plus, suntem deja la jumatate. Sa înaintam."

citeste mai mult
Dec
24
2007

Reusi sa termine toate calculele, dar rezolvarea problemei îi luase putin mai mult timp decât preconizase. Zâmbi satisfacut, revazu rezultatele, ajunsese la solutia corecta. O luna de munca asidua, multe framântari si nereusite de moment, piedici de tot felul, dar e gata, în sfârsit e gata. "Iata ce înseamna sa reusesti" îsi spuse în gând si închise ochii pentru o clipa .... se gândi ... departe.

citeste mai mult
Dec
04
2007

Îşi aranjă rapid părul şi netezi o cută a rochiei de seară. Întârziase deja, iar taxiul aştepta de câteva minute. Trebuia să ajungă cât mai repede, altfel putea rata întâlnirea. O aşteptase de prea mult timp, făcând zeci de planuri. Un nor de parfum dulce îi pluti pentru o clipă în păr, zâmbi cu superioritate în oglindă, apoi îşi admiră splendoarea trupului scoasă şi mai mult în evidenţă de linia rochiei. Privi pentru ultima oară interiorul poşetei, rememoră fiecare amănunt al întâlnirii, luă de pe masă cheile, mănuşile fine de piele şi ieşi în grabă din apartament.

citeste mai mult
Mai
17
2007

În ziua aceea nu se duse la şcoală, reuşi cumva să o păcălească pe bunică şi fugi în livada din spatele casei. Luă şi ghiozdanul cu ea, ar fi trădat-o dacă l-ar fi lăsat în curte sau atârnat de cuiul mare din podul magaziei, aşa cum mai avea obiceiul când, după şcoală, ieşea pe uliţă alături de fratele ei mai mic. Ei...ce bine e de el, încă nu merge la şcoală, e cu bunica acasă toată ziua şi se înfruptă din bunătăţile pe care aceasta i le pregăteşte. Şi ea a fost la fel, numai că atunci a trebuit să aibă grijă de Dănuţ, el era şi mai mic, plângea toată ziua şi bunica o certa mereu că nu stă cu el.

citeste mai mult

<< [4 / 4 ]